pupket MAXI PŘISPĚVATEL
| Předmět: Jana Robbová 28/12/2008, 17:56 | |
| Předčasně zesnulá pražská rodačka Jana Robbová (4. dubna 1951 – 4. srpna 1996) zpívala začátkem sedmdesátých let v semaforském divadelním angažmá písničku zpívajícího kytaristy Karla Fornera a textaře Vladimíra Poštulky Sopka, která současně znamenala její singlová debut. Divadelní kolegové proto nemuseli jít pro přezdívku mladé, nezkrotné a nepředvídatelné zpěvačky daleko. Začali jí zcela spontánně říkat shodně s názvem skladby Sopka. V Semaforu prožívala mladá zpěvačka se skupinou Groš mimořádně šťastné období. Kromě sólových nahrávek se Jana Robbbová blýskla v sedmdesátých letech duety s Václavem Neckářem, Karlem Gottem, Jiřím Helekalem i Viktorem Sodomou, kromě semaforské kapely Groš se ve studiu objevila rovněž s formacemi Orient, Centrum, Bacily a Proměny, stejně jako s rozhlasovou a televizní kapelou, Orchestrem Ladislava Štaidla či studiovými hudebníky pod vedením Jiřího Svobody. Vedle původního zpěvníku měla Jana Robbová v repertoáru i mimořádně šťastné předělávky zahraničních hitů, mezi nimiž suverénně kralovaly skladby Krásný den, Dal´s mi lásku, Co je to láska a titulní píseň této kompilace Holka bláznivá.Jana Robbová - Holka bláznivá
1. Sopka 2. Krásný den (Ma´Hes´Making Eyes At Me) 3. Dal´s mi lásku (It´s A Heartache) 4. Přestaň, přestaň 5. Holka bláznivá (I´ll Supply The Love) 6. Budeme zpívat, bude se hrát 7. Co je to láska( Don´t Be Cruel) 8. Rok rok střídá 9. Řekni mi, lásko 10. Teď to víš 11. Je krásné pro lásku žít 12. Ptáček míru 13. Já ráda spím 14. Kdo ví 15. Má mě rád 16. Přijede mi tchyně 17. Já jsem ten typ 18. Kámen lásky (Rockin´Robin) 19. Křídla křídový 20. Nahodile 21. Toulky (Po´ Folks)
- kód:
-
http://rapidshare.com/files/177562044/pupket.j.b.rar Kvalita 160kbps | |
|
Jadranko MAXI PŘISPĚVATEL
| Předmět: Re: Jana Robbová 18/1/2009, 17:37 | |
| A neměla Jana náhodou víc alb znám jen tohle. | |
|
pavelse HLAVNÍ MODERÁTOR
Příspěvky : 8241 Místo : závětrná strana továrního komína Registrace : 04. 08. 06
| Předmět: Re: Jana Robbová 18/1/2009, 18:23 | |
| díky moc Pupkete _________________ singlové a albové hitparády NSR, USA, UK, ITÁLIE a RAKOUSKA z let 80-89 nejdeš zde: www.hitparady80s.estranky.cz najdeš zde také hitparády z PLR, radia Luxembourg, životopisy- Divine, Bobby Orlando, NENA NEW - NEW - NEW .....každotýdenní hudební tipy ........ NEW - NEW - NEW | |
|
Jadranko MAXI PŘISPĚVATEL
| Předmět: Re: Jana Robbová 8/4/2009, 14:23 | |
| Škoda že Jana Robbová nemá diskografií.
| |
|
Sponsored content
| Předmět: Re: Jana Robbová | |
| |
|