*** M U S I C - C L U B ***
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

World Music Forum

PříjemGalleryLatest imagesRegistracePřihlášení

LEGÁLNÍ MP3

Goto down 
3 posters
AutorZpráva
racey
přispěvatel
přispěvatel
racey

Registrace : 26. 03. 07

LEGÁLNÍ MP3 Empty
PříspěvekPředmět: LEGÁLNÍ MP3   LEGÁLNÍ MP3 Icon_minitime18/2/2009, 08:01

Tak jsem se opět trochu rozčílil.
Hledal jsem jednu starou písničku, a protože jsem jí našel pouze na jednom serveru s placenou hudbou, obětoval jsem těch 35,-Kč a zaplatil legální download. Soubor měl asi 7MB - 320kbps, takže jsem očekával kvalitu odpovídající těmto parametrům. Čekalo mě ovšem nepříjemné překvapení. Soubor sice tyto parametry měl, ale zjevně byl podruhé grabován, a to ze souboru s podstatně nižším bitrate. Ihned jsem na to upozornil provozovatele onoho serveru, a ten slíbil, že titul z nabídky odstraní. Dodnes má ovšem písničku v nabídce !!!!!
.
Kamarád se zase setkal s jiným problémem. Zaplatil si několik downloadů z beatport.com, ale tak když zjistili, že je Čecháček, platbu nepřijali, a download neuvolnili, s odůvodněním, že Českou republiku mají na indexu pro nelegální kopírování a šíření zvukových souborů.
Tak jsme jim hned napsali, že jim děkujeme, a že nás přinutili si ty písničky stáhnout nelegálně.
.
Internetový prodej hudebních souborů je ve své podstatě velice dobrá myšlenka, ovšem má to jeden háček:
Cena takto zakoupeného souboru ve formátu MP3 je cca. 30,-Kč. Předpokládáme-li, že celé album má průměrně 15 skladeb, dostává se takto zakoupené album téměř na úroveň CD z obchodu.
Uvědomíme-li si, že legálně stažené MP3 album má pouze asi 30% objemu dat oproti originalnímu CD, je bez krabičky a bez obalu, dospějeme k závěru, že placený download hudby je v podstatě prodělečná záležitost.
Přesto ovšem věřím, že tento způsob distribuce hudby má před sebou budoucnost. Provozovatele tohoto businessu si ovšem budou muset uvědomit, že nelegální stahování omezí pouze tím, že legální (placené) stahování výrazným způsobem cenově zvýhodní. Podle mého by měl mít zákazník na výběr ze dvou možností: Velice levně stáhnout MP3, nebo si připlatit za kvalitu, a stáhnou si za své peníze nekomprimovanou hudbu, např. ve formátu FLAC. Dokud tomu tak nebude, poteče pořád více peněz do premiových účtů datových uložišť. Já osobně si svého Rapida zaplatím na další rok.Very Happy
Návrat nahoru Goto down
gaboo
GIGA PŘISPĚVATEL
GIGA PŘISPĚVATEL
gaboo

Male Příspěvky : 7210
Místo : ...MUSICLAND...
Registrace : 26. 01. 08

LEGÁLNÍ MP3 Empty
PříspěvekPředmět: Re: LEGÁLNÍ MP3   LEGÁLNÍ MP3 Icon_minitime21/2/2009, 13:38

Ja si myslím,že schopnost tvorit hudbu je dar od Boha a to by sa nemalo predávat. Je iná doba ako bola a tak si myslím,že vytvorením albumu by sa mal interprét iba zviditelnit a dnes si myslím je vela možností ako na popularite-zviditelnení zarobiť...
Návrat nahoru Goto down
HEERY
MAXI PŘISPĚVATEL
MAXI PŘISPĚVATEL
HEERY

Male Příspěvky : 971
Capricorn Věk : 103
Místo : ori space
Emploi : V.I.P
Loisirs : HEERY is a highly evolved human, genetically engineered by the Ori
Registrace : 07. 01. 07

LEGÁLNÍ MP3 Empty
PříspěvekPředmět: Re: LEGÁLNÍ MP3   LEGÁLNÍ MP3 Icon_minitime22/2/2009, 12:56

Racey to napsal pěkně a je to dost smutné. I když někdo projeví snahu o legální soubor tak mu ho buď pošlou nekvalitní a nebo vůbec. Gabbo: ano albumy se stanou jenom jakousi reklamou na daného "umělce".A vlastně se už tak stalo, protože všichni na tyto "umělce" již teď platíme při koupi HDD,CD,Flash,Printek a nevim čeho všeho ještě Smile
Návrat nahoru Goto down
http://ori.ori
Sponsored content

LEGÁLNÍ MP3 Empty
PříspěvekPředmět: Re: LEGÁLNÍ MP3   LEGÁLNÍ MP3 Icon_minitime

Návrat nahoru Goto down

LEGÁLNÍ MP3
Strana 1 z 1
 Similar topics
-

Povolení tohoto fóra:Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
*** M U S I C - C L U B *** :: Pravidla - Srazy - Diskuze :: D I S K U Z E - a jiný pokec-
Přejdi na: