hitmix GIGA PŘISPĚVATEL
Příspěvky : 2492 Věk : 51 Místo : Praha (CZ) Registrace : 20. 05. 07
| Předmět: kdo ví, možná poradí 27/2/2009, 19:52 | |
| prosím vás. chtěl bych poradit jak udělat ty náhledy (screen) u videa. (pořípadě celý posup) mám tyto přehrávače: wmp9, winamp, nero, media player classic - homecinema 1.2.908.0.
popřípadě si stáhnu nějaký jiný.
předem díky | |
|
topol MODERATOR
Příspěvky : 3026 Místo : East EU - West Bohemia Emploi : retraité Loisirs : cagnarderie Registrace : 29. 06. 06
| Předmět: Re: kdo ví, možná poradí 28/2/2009, 19:08 | |
| Vzhledem k tomu,že ve WMP to jaksi nejde,a to mám už verzi 11, Winamp nemám,a Nero používám jen na vypalování,zkusím poskytnout návod na Media Player Classic. Otevřeš View Options - Playback - Output a předěláš výstup z Overlay mixer (v tomto režimu snímky (thumbnaily) nejdou dělat), na VMR9 nebo VMR7. Pak normálně otevřeš video z kterého chceš mít náhledy,klikneš na File - Save thumbnails. Vyjede ti další okno v kterém si vybereš název souboru,formát (.jpg nebo .bmp),počet obrázků na výšku a šířku (řady a sloupce [rows/columns]; např.4x4,6x4,6x3),a šířku výsledného obrázku s náhledy (např.1024,1200 pixelů). Náhledy se vytvoří samy. Drobnou nevýhodou je,že si program udělá snímky z náhodně vybrané scény,což může být třeba jen nic neříkající tmavý flek. Pro příklad sem dávám náhled z filmu Vetřelec vs. Predátor.Byl to první (slušný) film který jsem na disku našel. Na snímky z videa je také dobré Jet Audio nebo VLC media player (Jet má přímé tlačítko Capture,VLC zas Vytvořit snímek.Tato volba uloží vybranou část videa jako obrázek.Ovšem pro víceobrázkový náhled potřebuješ snímky "sešít" v grafickém editoru.)Snímek z Jet Audia. V grafickém editoru spojené a upravené snímky z VLC media playeru. | |
|
YaKi MEGA PŘISPĚVATEL
| Předmět: Re: kdo ví, možná poradí 1/3/2009, 23:08 | |
| Téměř stejný výsledek jako z MediaPlayer Classic se dá získat i z KMPlayeru - kód:
-
http://www.kmplayer.com/forums/showthread.php?s=06e0266000c8be3712152d4f5b4c2162&t=12142 Pravým tlačítkem na videu vyvolat kontextové menu - vybrat Sejmout - pak Vytvořit Storyboard - objeví se dialog s nastavením parametrů -viz obr. 1 | |
|
Sponsored content
| Předmět: Re: kdo ví, možná poradí | |
| |
|