| PC z předváděček - co vy na to ? | |
|
|
Autor | Zpráva |
---|
aLuGaRd ADMINISTRATOR
| Předmět: PC z předváděček - co vy na to ? 26/5/2009, 23:20 | |
| Tak jen tak brouzdám netem a jelikož moje dosluhující pc volá po novém silném nástupci,tak jsem zabrousil na stránky nabízející kompy HP z výstav,veletrhů apod. Nabídka se mi špatná být nezdá a sestavy,které tu jsou v nabídce se mi jeví velice zajímavé a po stránce výkonu víc,než dobré a s plnou 24 měs. zárukou. Ale přesto by mne zajímal názor dalších počítačových "bláznů" http://www.gigacomputer.cz Sestavy,které konkrétně zaujali mne i v těchto nízkých cenových relacích: http://www.gigacomputer.cz/cs/zbozi/66410-hp-pavilion-a6623uk.html http://www.gigacomputer.cz/cs/zbozi/58612-hp-pavilion-slimline-s3630it.html Další pro mne celkem zajímavé sestavy: http://www.gigacomputer.cz/cs/zbozi/56072-hp-pavilion-a6632uk.html http://www.gigacomputer.cz/cs/zbozi/54494-hp-pavilion-a6544uk.html http://www.gigacomputer.cz/cs/zbozi/66563-hp-pavilion-a6657sc.html Proč platit za počítač více,než je nezbytně nutné | |
|
| |
pavelse HLAVNÍ MODERÁTOR
Příspěvky : 8241 Místo : závětrná strana továrního komína Registrace : 04. 08. 06
| Předmět: Re: PC z předváděček - co vy na to ? 27/5/2009, 08:15 | |
| poptal jsem se kolegy co se u nás stará o firemní síť a ten by se toho nebál, jen by nešel do verze SLIM - z důvodů horšího shánění věcí dovnitř atp. mě jen zaráží že žádnej kus není z Prahy, ale rád jezdíš, takže asi no problem - nehledě na to, že by ti to jistě rádi dovezli _________________ singlové a albové hitparády NSR, USA, UK, ITÁLIE a RAKOUSKA z let 80-89 nejdeš zde: www.hitparady80s.estranky.cz najdeš zde také hitparády z PLR, radia Luxembourg, životopisy- Divine, Bobby Orlando, NENA NEW - NEW - NEW .....každotýdenní hudební tipy ........ NEW - NEW - NEW | |
|
| |
aLuGaRd ADMINISTRATOR
| Předmět: Re: PC z předváděček - co vy na to ? 27/5/2009, 09:42 | |
| Tak ten dovoz,to je to nejmenší,to neřešim.A že je to verze SLIM ? Ani to mne netrápí,nehodlám v tom kompu nic měnit.Proto to vybírám tak,aby to splnilo moje potřeby a byl předpoklad,že to bude nějaký čas spolehlivě fungovat A pokud to vydrží chodit tři roky,tak mi to bohatě postačuje. Můj dosavadní domácí komp už přesluhuje a taky je to na něm znát a to stál mnohonásobně víc,než ty modely,co jsem si vytipoval. | |
|
| |
topol MODERATOR
Příspěvky : 3026 Místo : East EU - West Bohemia Emploi : retraité Loisirs : cagnarderie Registrace : 29. 06. 06
| Předmět: Re: PC z předváděček - co vy na to ? 27/5/2009, 11:59 | |
| Nový počítač jsem si kupoval jako vánoční dárek, takže je pro mě toto téma celkem čerstvé. Musím však říct, že k lidem kupujícím si hotové a sestavené počítače jsem patřil, ale už nepatřím. Poslední léta si počítač sestavují sám. Proti hotovým značkovým počítačům nic nemám, ale až na Dell mě všechny zklamaly. HP není špatná značka (což ovšem v dnešní době nic neznamená) a tak by se mohlo jednat o dobrou volbu. V otázce cen jsem nucen konstatovat, že mnou sestavený počítač je stejně výkonný, ale byl ještě o něco levnější. To, že jsou všechny procesory od AMD, zatímco já preferuji Intel, ponechávám stranou. Ovšem co ten operační systém? Cizí jazyk? Zvláštní.
Sestava č.1 - za ty peníze dobrá Sestava č.2 - snížené možnosti rozšíření (měl jsem a mám Dell OptiPlex, tak vím,že malý počítač = velké investice) Sestava č.3 a 4 - velmi dobrý procesor, průměrná grafika (i když já nemám lepší, nejsem vášnivý hráč, starší hry jedou skvěle, a FPS ve hře Crysis mě nezajímají) Sestava č.5 - podobná jako 3 a 4, ovšem vyšší RAM a hlavně Blu-Ray mechanika. (Bohužel HDD je menší, což není v souladu s kapacitou Blu-Ray. 1 TB by takové sestavě slušel víc.)
P.S.: Před necelou dekádou bychom si za stejné peníze mohli pořídit jen použitý počítač, max. 500 Mhz, 128 MB RAM, 10 GB HDD. Když si vzpomenu, že chvíli po revoluci stál počítač 386 klidně čtyřicet a více tisíc, tak je to dnes vlastně "za hubičku".
P.P.S.: Pro srovnání. Další firma, tentokrát z mé rodné Plzně, nabízející nepoužité počítače a notebooky z předváděcích akcí. http://www.repasovane-pocitace.eu/ | |
|
| |
HEERY MAXI PŘISPĚVATEL
Příspěvky : 971 Věk : 103 Místo : ori space Emploi : V.I.P Loisirs : HEERY is a highly evolved human, genetically engineered by the Ori Registrace : 07. 01. 07
| Předmět: Re: PC z předváděček - co vy na to ? 27/5/2009, 20:54 | |
| Jak HP tak DELL dodávám a pak se o ně též starám a kvalitu mají obě značky srovnatelnou - vynikající. Pokud se jedná o dodatečné rozšiřování (další HDD,DVD atd) tak jsou na tom jednoznačně lépe HP. U Dellů jsou krátké napajecí i datové kabely a většinou jich není ani moc navíc. AMD bych se nebál už vůbec a až na pár vyjímek (třeba zpracování HD videa) je na tom AMD vždy lépe cenově. To ale neznamená, že AMD HD video nezpracuje - bude to trvat o něco déle.Že tam je licence na non cs systém znamená, že ty počítače byly někde v cizině normálně používány. Pohádka o výstavách je dle mne jenom PR - aby se to lépe prodávalo a budilo dojem, že to běželo jenom chvilku. To jde velice dobře ověřit u HDD - program HD tune ukáže kolik hodin daný HDD běžel, kolik měl startů atd... Visty bych ale nebral a ani nepoporučil nikomu - stejně se to bude muset přeinstalovat na XP | |
|
| |
aLuGaRd ADMINISTRATOR
| Předmět: Re: PC z předváděček - co vy na to ? 28/5/2009, 19:44 | |
| Tak je to doma :jooo: S prihlednutim k topolovym tech. poznatkum a Heeryho pochvalnym zpravam na adresu HP,jsem sel proste do toho (cizi Vistu) jsem nechal vypreparovat a nechal si tam dat stary dobry XPecka O vejkendu jeste zajedu pro new große monitor Poladim klabosnici,pac mi to pise blbe cesky (spis koupim jinou) a budu snad zase fungovat | |
|
| |
HEERY MAXI PŘISPĚVATEL
Příspěvky : 971 Věk : 103 Místo : ori space Emploi : V.I.P Loisirs : HEERY is a highly evolved human, genetically engineered by the Ori Registrace : 07. 01. 07
| Předmět: Re: PC z předváděček - co vy na to ? 28/5/2009, 22:39 | |
| OK gratuluju HP s XP běhá super !!! | |
|
| |
topol MODERATOR
Příspěvky : 3026 Místo : East EU - West Bohemia Emploi : retraité Loisirs : cagnarderie Registrace : 29. 06. 06
| Předmět: Re: PC z předváděček - co vy na to ? 29/5/2009, 11:32 | |
| Blahopřeji ke koupi nové výpočetní techniky! Doufám, že bude pracovat spolehlivě a dlouho, a i když někdy zazlobí, nebude to nic neřešitelného. | |
|
| |
aLuGaRd ADMINISTRATOR
| |
| |
topol MODERATOR
| Předmět: Re: PC z předváděček - co vy na to ? 29/5/2009, 16:37 | |
| Mám radost, že tvá volba padla na mé rodné město.
Musím však podotknout, že už více než dekádu není mým bydlištěm. V současnosti bydlím v menším městečku, kde je čistší vzduch, blíž do zeleně, ale lišky tu dávají dobrou noc. | |
|
| |
aLuGaRd ADMINISTRATOR
| Předmět: Re: PC z předváděček - co vy na to ? 29/5/2009, 16:40 | |
| - topol napsal:
-
V současnosti bydlím v menším městečku, kde je čistší vzduch, blíž do zeleně, ale lišky tu dávají dobrou noc. Ale to naprosto schvaluju a malinko ti to závidim | |
|
| |
Sponsored content
| Předmět: Re: PC z předváděček - co vy na to ? | |
| |
|
| |
| PC z předváděček - co vy na to ? | |
|