World Music Forum |
|
| TV - jakou si koupit | |
|
+11ganymeda keywest RudyV gremlins NANIGA Jezeten HEERY senso24 lucky aLuGaRd pavelse 15 posters | |
Autor | Zpráva |
---|
topol MODERATOR
Příspěvky : 3026 Místo : East EU - West Bohemia Emploi : retraité Loisirs : cagnarderie Registrace : 29. 06. 06
| Předmět: Re: TV - jakou si koupit 29/12/2008, 17:36 | |
| Nechci se do toho příliš plést,neboť mám doma ještě klasickou CRT televizi,a o koupi nové uvažuji teprve v horizontu dvou až tří let,ale již nyní se také pomalu rozhlížím,a tak jsem pár zkušeností pochytil. Jak jsem již naznačil,mám doma klasickou televizi značky Philips.Je to jeden z posledních CRT modelů s procesorem obrazu,a musím říct,že její obraz i zvuk je velmi dobrý.Pokud zůstal Philips alespoň částečně věrný kvalitě svých televizorů,pak je jistě dobrou volbou. Ovšem mne osobně o něco více zaujaly televizory značky LG,zvláště pak modely řady 7000,např.LG 37LG7000. Snad za to může ten "ďábelštější design"... | |
| | | ganymeda mistr hudby
| Předmět: Re: TV - jakou si koupit 29/12/2008, 18:13 | |
| - pavelse napsal:
- ganymeda napsal:
- zvítězila lcd telka od Philipse, viz. http://www.home-elektro.cz/lcd-televizor-philips-32pfl7403d.
nad touhle také uvažuji, v časopise Stereo a Video 1/2009 ji hodnotěj na 88% - a tak pokud ji koupíš, tak bych byl rád kdybys popsal svoje zkušenosti - díky moc Už jí mám objednanou, ještě za trochu levněji, snad jí co nejdříve dodají. Určo dám vědět jaxe na ní čučí Btw. né "popsal" ale "popsala", bo su ženská Objednala jsem si k ní rovnou i dvd rekoredér, když už, tak už | |
| Předmět: Re: TV - jakou si koupit 29/12/2008, 18:22 | |
| - topol napsal:
- Nechci se do toho příliš plést,neboť mám doma ještě klasickou CRT televizi,a o koupi nové uvažuji teprve v horizontu dvou až tří let,ale již nyní se také pomalu rozhlížím,a tak jsem pár zkušeností pochytil.
Jak jsem již naznačil,mám doma klasickou televizi značky Philips.Je to jeden z posledních CRT modelů s procesorem obrazu,a musím říct,že její obraz i zvuk je velmi dobrý.Pokud zůstal Philips alespoň částečně věrný kvalitě svých televizorů,pak je jistě dobrou volbou. Ovšem mne osobně o něco více zaujaly televizory značky LG,zvláště pak modely řady 7000,např.LG 37LG7000. Snad za to může ten "ďábelštější design"... Tak kdybych měla dát jen na design, jdu jednoznačně do samsungu, mají teď takovou krásnou tv - černý rámeček a okraj má nádech do červena, vypadá to úžasně:excelent: ovšem ty vlastnosti už nejsou zas tolik good, a hlavně je dost vysoká spotřeba, ve srovnání s Philipsem i LG..a už mlčím, koneckonců mám objednaný Philips, tak tu nebudu slinat nad Samsungem | |
| | | pavelse HLAVNÍ MODERÁTOR
Příspěvky : 8241 Místo : závětrná strana továrního komína Registrace : 04. 08. 06
| Předmět: Re: TV - jakou si koupit 29/12/2008, 18:26 | |
| - ganymeda napsal:
- Btw. né "popsal" ale "popsala", bo su ženská
omlouvám se za záměnu identity _________________ singlové a albové hitparády NSR, USA, UK, ITÁLIE a RAKOUSKA z let 80-89 nejdeš zde: www.hitparady80s.estranky.cz najdeš zde také hitparády z PLR, radia Luxembourg, životopisy- Divine, Bobby Orlando, NENA NEW - NEW - NEW .....každotýdenní hudební tipy ........ NEW - NEW - NEW | |
| | | topol MODERATOR
Příspěvky : 3026 Místo : East EU - West Bohemia Emploi : retraité Loisirs : cagnarderie Registrace : 29. 06. 06
| Předmět: Re: TV - jakou si koupit 29/12/2008, 18:39 | |
| Jen na design jsem samozřejmě nedal.Televizory jsem si -pochopitelně zapnuté- prohlížel v několika obchodech. Na některých modelech byl obraz opravdu hrozný (rozmazaný,málo kontrastní),na jiných byl hezký,ale televizor byl hodně drahý. Zde zmiňovanou LCD televizi Philips jsem v akci neviděl,ale myslím,že v této cenové relaci již není vyloženě špatných modelů. | |
| | | keywest GIGA PŘISPĚVATEL
Příspěvky : 2481 Věk : 93 Místo : Ani blízko, ani daleko ! Registrace : 29. 09. 07
| Předmět: Re: TV - jakou si koupit 30/12/2008, 09:25 | |
| Já mám asi 14 dní tuhle a jsem s ní naprosto spokojen. Osobně dávám přednost u LCD pouze této značce, což mi potvrzuje 9 z 10ti prodejců ! Poměr stran: 16:9 Dynamický kontrastní poměr: 70 000:1 Integrovaný DVB-T HD Ready 1080p FULL HD rozlišení: 1920 x 1080p Ultra Clear Panel Movie Plus technologie na kompenzaci pohybu a vyhlazení rozmazaných hran u rychlých pohybů ECO flower WCE2 Pozorovací úhel: 178° 24p Real Movie SRS Trusurround XT DNIe Pro technologie PIP (1 tuner) Automatická korekce zvuku Režimy zobrazení (GAME, SPORT, CINEMA) Teletext 2500 stran On/Off Timer A2/NiCAM Inteligentní propojení přes USB (JPEG, MP3), 4x HDMI (1 boční), HDMI 1.3, Anynet+ (HDMI-CEC), 2x SCART, S-Video, komponentní vstup (Y/Pb/Pr), PC vstup Hudební výkon: 2 x 10W VESA 200x200mm Celková hmotnost: 13,8 kg Rozměry s podstavcem/nohou š*h*v (806 x 252 x 585 mm) | |
Příspěvky : 8241 Místo : závětrná strana továrního komína Registrace : 04. 08. 06
| Předmět: Re: TV - jakou si koupit 30/12/2008, 09:43 | |
| SAMSUNG LE-32A656a jak je to se zobrazením sportu a rychlého děje ? nevadí že nemá 100Hz technologii nebo movie plus stačí ? a co spotřeba ? _________________ singlové a albové hitparády NSR, USA, UK, ITÁLIE a RAKOUSKA z let 80-89 nejdeš zde: www.hitparady80s.estranky.cz najdeš zde také hitparády z PLR, radia Luxembourg, životopisy- Divine, Bobby Orlando, NENA NEW - NEW - NEW .....každotýdenní hudební tipy ........ NEW - NEW - NEW | |
| | | keywest GIGA PŘISPĚVATEL
Příspěvky : 2481 Věk : 93 Místo : Ani blízko, ani daleko ! Registrace : 29. 09. 07
| Předmět: Re: TV - jakou si koupit 30/12/2008, 10:28 | |
| Tohle je Pavle 756, ale je to zruba stejné, jen má snad větší dynamický kontrast a delší životnost panelu, udává se 100 000 hodin. 100Hz dělá samsung až od úhlopříčky 94, movie plus bohatě stačí, obraz je pro nás nenáročné plně dostačující. Spotřeba je při provozu 200W, při standby 1 W. Přechody při sportu jsou v pohodě, nepozoruji nějaké " sekání " obrazu. | |
| Předmět: Re: TV - jakou si koupit 30/12/2008, 11:02 | |
| díky za info _________________ singlové a albové hitparády NSR, USA, UK, ITÁLIE a RAKOUSKA z let 80-89 nejdeš zde: www.hitparady80s.estranky.cz najdeš zde také hitparády z PLR, radia Luxembourg, životopisy- Divine, Bobby Orlando, NENA NEW - NEW - NEW .....každotýdenní hudební tipy ........ NEW - NEW - NEW | |
| Předmět: Re: TV - jakou si koupit 1/1/2009, 13:20 | |
| Tak mi předevčírem dovezli LCD TV Philips, kterou jsem tu zmiňovala, taxe jdu podělit o zkušenosti Obraz je nádherný, bez chybičky, zvuk totéž. Dokonce to funguje i tak, že když se chtějí na tv koukat dva lidi s různými požadavky na hlasitost, jeden poslouchá normálně z tv repráků a druhý ze sluchátek - zvuk jde do obou výstupů, a každý si může hlasitost upravit dle libosti. Co se týče kvality signálu, tak ta předčila moje očekávání Pro představu: předtím jsem sledovala tv přes analogovou CRT tv nebo tv kartu digi/analog v PC - oboje napojeno na pokojovou anténu, postavenou u okna. Signál na CRT fungoval jak kdy, dle počasí, nálady, a taky tomu moc nepřidalo to, že postupně odpojují analogové vysílače. Přes TV kartu to spíš nefungovalo, analog byl horší než na CRT, digi se věčně sekalo, signál byl přinejlepším 40-50%, a to ne na všecky kanály, třeba Prima na tom byla dost mizerně. Takže jsem se trochu obávala, jak na tom bude LCD, ale signál je naprosto v pohodě, digi funguje bez problémů Analog je na tom teda hůř, ale to mi netrápí, když funguje digi. Nalezené kanály se dají jednoduše seřadit dle potřeby uživatele. Ovládání je jednoduché, všechna nejdůležitější a nejpotřebnější tlačítka jsou přímo na ovladači (menu, titulky, formát obrazu..., jinak stačí vlízt do menu a pohrát si s nastavením čehokoliv. EPG je v češtině, akorát mám dojem, že psali, že by to mělo mít program na týden dopředu, mě to ukazuje jen to co právě běží a co poběží hned potom. Zkoušela jsem i připojení USB - je to ok, přehrává mp3, jpg. Co se týče propojení TV-PC: PC mám starší, takže jsem použila kabel DVI-HDMI (v dodávce samozřejmě není, stojí kolem litru ). Sice má TV i další výstupy přes které by to šlo připojit (Scart, S-video,..), ale ty prý nejsou tak kvalitní. Nejlepší by bylo přímé spojení přes HDMI (ten kábl stojí taky litr), ale tento výstup můj PC bohužel nemá. Při tom připojení DVI-HDMI se musí vypnout 100Hz na TV, páč PC má jen 60Hz. Funguje to dobře, akorát to vede jen obraz, takže je ještě potřeba použít audio kabel, aby šel zvuk přes repráky v TV - to se mi teda nepodařilo, nevím proč, to má všecko tolik zdířek, že jsem to možná strkala někam jinam , takže jsem sledovala obraz přes tv, a zvuk z repráků u PC. DVD rekordér mi ještě nepřivezli, takže zatím nemůžu říct, jak to chodí, ale tam to půjde připojit přes HDMI kábl, tak předpokládám, že by neměly být žádné problémy. | |
| Předmět: Re: TV - jakou si koupit 1/1/2009, 15:07 | |
| ganymedo, díky moc za tvůj komentář a gratuluji k nové TV - jen by mne ještě zajímalo jaká je kvalita z páleného dvd (něco co se muselo ořezat), předpokládám že to nebude zcela OK a co rychlej pohyb (speort, muzika) ? jinak co se týká EPG tak v tom testu z SaV (viz. výše) píšou že to umí jen na jeden den díky _________________ singlové a albové hitparády NSR, USA, UK, ITÁLIE a RAKOUSKA z let 80-89 nejdeš zde: www.hitparady80s.estranky.cz najdeš zde také hitparády z PLR, radia Luxembourg, životopisy- Divine, Bobby Orlando, NENA NEW - NEW - NEW .....každotýdenní hudební tipy ........ NEW - NEW - NEW | |
| Předmět: Re: TV - jakou si koupit 1/1/2009, 17:47 | |
| - pavelse napsal:
- ganymedo, díky moc za tvůj komentář a gratuluji k nové TV - jen by mne ještě zajímalo jaká je kvalita z páleného dvd (něco co se muselo ořezat), předpokládám že to nebude zcela OK a co rychlej pohyb (speort, muzika) ?
jinak co se týká EPG tak v tom testu z SaV (viz. výše) píšou že to umí jen na jeden den díky Nemáš zač, snad ti to k nečemu bude Zatím jsem zkoušela jen dývko z HDD ve full verzi, ale vydrž, prubnu i nějaké osekané. Jojo, v manuálu už jsem se taky dočetla, že EPG v některých zemích je jen na jeden den - tak to zase překládali anglický návod:lol: | |
| Předmět: Re: TV - jakou si koupit 1/1/2009, 19:41 | |
| To Pavelse: Máš pravdu, pálené dývko už není stoprocentní, odstíny šedé jakoby zrní, ovšem když se po tom člověk nepídí a nečučí vyloženě jen na tu šedou, dá se na to koukat. To samé testovací dývko jsem si pustila i přes počítač a zjistila jsem, že to dělá totéž (dřív jsem to nijak neregistrovala, krom dvd menu, bo to dycky ořežu až na kost ). Čím větší obrazovka, tím je to holt víc vidět. Originál dývka jsou v poho. Jinak se mi teda stále nepodařilo propojit zvuk z dývka z pc do tv repráků, už jsem z toho trochu jelen. V manuálu mají nakreslený audio kabel, ten mám, tak mám nejspíš někde něco blbě nastaveno. Sport mi přijde ok, žádné čmouhy nepozoruju, music totéž Jinak obrazovka tv je matná, což jsem ráda, bo nemám ráda ty lesklý, když se v tom pak odráží kde co. | |
| Předmět: Re: TV - jakou si koupit 1/1/2009, 21:56 | |
| - ganymeda napsal:
- To Pavelse:
Jinak se mi teda stále nepodařilo propojit zvuk z dývka z pc do tv repráků, už jsem z toho trochu jelen. V manuálu mají nakreslený audio kabel, ten mám, tak mám nejspíš někde něco blbě nastaveno. podle návodu k té TV je potřeba přiřadit mini jack ke konektoru HDMI (část 7.3.9 - 7.4.2) ale to mám jen vyčtené .... jinak mockrát děkuji _________________ singlové a albové hitparády NSR, USA, UK, ITÁLIE a RAKOUSKA z let 80-89 nejdeš zde: www.hitparady80s.estranky.cz najdeš zde také hitparády z PLR, radia Luxembourg, životopisy- Divine, Bobby Orlando, NENA NEW - NEW - NEW .....každotýdenní hudební tipy ........ NEW - NEW - NEW | |
| Předmět: Re: TV - jakou si koupit 18/5/2009, 21:52 | |
| už jsem tady dlouho neotravoval .... nemáte někdo zkušenost s touhle TV ? asi jediná 32" plasma na trhu LG 32PG6000 http://www.eproton.cz/Asp/DescrView.asp?IDAView=322515562546484570&NNZ=a5x9326 _________________ singlové a albové hitparády NSR, USA, UK, ITÁLIE a RAKOUSKA z let 80-89 nejdeš zde: www.hitparady80s.estranky.cz najdeš zde také hitparády z PLR, radia Luxembourg, životopisy- Divine, Bobby Orlando, NENA NEW - NEW - NEW .....každotýdenní hudební tipy ........ NEW - NEW - NEW | |
| | | aLuGaRd ADMINISTRATOR
| Předmět: Re: TV - jakou si koupit 18/5/2009, 22:02 | |
| | |
| Předmět: Re: TV - jakou si koupit 18/5/2009, 22:08 | |
| ne už, ale pořád .... furt mám strach si něco vybrat _________________ singlové a albové hitparády NSR, USA, UK, ITÁLIE a RAKOUSKA z let 80-89 nejdeš zde: www.hitparady80s.estranky.cz najdeš zde také hitparády z PLR, radia Luxembourg, životopisy- Divine, Bobby Orlando, NENA NEW - NEW - NEW .....každotýdenní hudební tipy ........ NEW - NEW - NEW | |
| Předmět: Re: TV - jakou si koupit 18/5/2009, 22:12 | |
| | |
| Předmět: Re: TV - jakou si koupit 18/5/2009, 22:54 | |
| to já vím že vývoj jde dopředu ... a nejsem ani moc náročnej jen by mi stačilo mít nerozmazanej obraz jenže když všichni všude píšou že s tím je největší problém a dávat 15-20 tisíc za mázlej vobraz se mi fakt nechce, už to vidím tak že až mi současný veterán odejde do věčných lovišť, tak buď koupím nějaké CRT za "čtyřku" a nebo s těžkým srdce něco (LCD/plasma) na co si pak budu zvykat ... je dost dobře možný že maluju čerta na zeď, a ten obraz nebude/není takovej hroznej ale jak to mám zjistit ? nikdo mi ji domů na zkoušku nepůjčí .... tedy nevím o tom, že by tuhle možnost někdo nabízel (ale je fakt že jsem se neptal) _________________ singlové a albové hitparády NSR, USA, UK, ITÁLIE a RAKOUSKA z let 80-89 nejdeš zde: www.hitparady80s.estranky.cz najdeš zde také hitparády z PLR, radia Luxembourg, životopisy- Divine, Bobby Orlando, NENA NEW - NEW - NEW .....každotýdenní hudební tipy ........ NEW - NEW - NEW | |
| Předmět: Re: TV - jakou si koupit 18/5/2009, 23:12 | |
| Ale to zjištíš lehce.Vyber doma dívko,kde jsou nějaké ty rychlejší scény a řekni v obchodě,aby ti to na té tv přehrály. | |
| Předmět: Re: TV - jakou si koupit 18/5/2009, 23:18 | |
| to by sice šlo, ale ... u originálního dvd věřím že to bude OK, ale co u obyčejného tv vysílání ? jaké je nastavení té zkoušené TV, čím je propojená ....nehledě na to že v klidu domova a na svých přístrojích je to jiné ... neříkám že lepší ... _________________ singlové a albové hitparády NSR, USA, UK, ITÁLIE a RAKOUSKA z let 80-89 nejdeš zde: www.hitparady80s.estranky.cz najdeš zde také hitparády z PLR, radia Luxembourg, životopisy- Divine, Bobby Orlando, NENA NEW - NEW - NEW .....každotýdenní hudební tipy ........ NEW - NEW - NEW | |
| Předmět: Re: TV - jakou si koupit 18/5/2009, 23:29 | |
| Jasný,že záleží na kvalitě signálu.Ale tobě jde především o dobu odezvy. Čili,vyber v tv programu pořad,kde bude akce a jdi se na to vysílání mrknou na tu tv v obchodě. Jinak některý prodejny maj na to určený předváděcí prostory,kde hlavně neni tolik umělýho světla jako na prodejně | |
| Předmět: Re: TV - jakou si koupit 20/5/2009, 18:34 | |
| Už jsi koupil tu TV ?? Malý OT příspěvek,který není sice na pavelseho téma,ale myslím,že je s tím více,než blízce spjatý a známe to z domova asi všichni Tak jsem dneska musel trošku šoupat nábytkem.Né tedy,že bych to dělal z nudy,ale přišlo mi jedno zařízení,kteý jsem musel připojit k TV A při tý příležitost,jsem jsem se zase zděsil z té kabeláže co tu všude kolem sebe mám A to mi tam ještě chybí čtyři kabely,který mi dneska do těch soukormých Tušimic přibyli Tady je další díl,tentokrát je to staré dobré HiFi Technics,který mám ve svý trucovně a taky jsem ho pro lepší názornost trošku poodtáhnul ode zdi Home cinema,tady to není až tak tragický,protože to moc není vidět A do čtveřicece,drátovna kolem kompu,tady myslím komentář netřeba... Tak Pavle,doufám,že máš doma lépe zadrátováno,a že tvá nová TV se nebude mezi kabely cítit jako v pralese :-) | |
| | | topol MODERATOR
| Předmět: Re: TV - jakou si koupit 20/5/2009, 19:03 | |
| Kabely, kabely, kabely... Kolem televizoru, DVD, VHS jich mám také hodně, ovšem proti tomu, co mám u počítače, resp.počítačů, je to nic. Prostřednictvím jedné klávesnice, jedné myši a jednoho monitoru pracuji paralelně na dvou počítačích. Dále mám krom reproduktorů, tiskárny a skeneru, též externí disky, USB rozbočovače, dva datové přepínače, mikrofon, UPS atd. Celkem to dělá skoro čtyřicet různých napájecích a propojovacích kabelů. Zapojení nebylo složité -i když jsem si chvílemi připadal jako pavouk tkající síť- daleko složitější je pravidelný úklid. Odstraňovaní prachu je hotové peklo. | |
| Předmět: Re: TV - jakou si koupit 20/5/2009, 19:36 | |
| No Topole,jak píšeš s tim pc... Taková zařízení,jako je mikrofon,webka,sluchátka,myš,klábosnice,repráky,disky...atd,to jsem ani nefotil To jsou "dráty",který mám tak nějak po ruce pořád a už jsem si na ně zvyk Mně zděsila jen dneska ta spoušť,když jsem ty krámy odtáhnul odezdi | |
| | | Sponsored content
| Předmět: Re: TV - jakou si koupit | |
| |
| | | | TV - jakou si koupit | |
|
Similar topics | |
|
| Povolení tohoto fóra: | Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
| |
| |
| |
|