Po hledání na googlu se mi podařilo najít tento článek, který byl napsán 17. novembra 1997 to bylo pondělí a koncert byl v úterý tj. 18. novembra.viz článek:
Koncert skupiny Alphaville v utorok v Bratislave
Koncertné vystúpenie skupiny Alphaville s cieľom prezentácie nového albumu Salvation sa uskutoční v utorok o 20:00 vo veľkej sále bratislavského Domu kultúry PKO. Na koncerte bude hrať nová zostava piatich členov, ale ako uviedol na tlačovej konferencii Bernhard Lloyd Alphaville v podstate tvorí Marian Gold a ja. Koncertný program skupiny Alphaville bude tvoriť najmä prezentácia skladieb z nového albumu, ale tiež skladby z rokov 84-86 v novom hudobnom aranžmá.
Dúfam, že ich napriek novému hudobnému aranžmán spoznáte, dodal B.Lloyd. Na otázku, či Alphaville neuvažuje o obnovení hudobnej trojice, odpovedal Bernhard Lloyd krátkou úvahou: Aj keď sa na prvý pohľad možno zdá, že v trojici sa rozhoduje ľahšie, pretože dvaja prehlasujú tretieho, naša skúsenosť s Marianom tvoriť a pracovať v dvojici je pre nás efektívnejšia. Keď je jeden z nás absolútne presvedčený o svojom názore, druhý automaticky spolupracuje a súhlasí. Zatiaľ to funguje. Takže každopádne neuvažujeme o obnovení trojice Alphavillu. Ako zároveň priznal, to, že Alphaville začal koncertovať iba pred dvoma rokmi, hoci najväčšiu slávu a úspech zožínal v polovici 80-tych rokov, je veľká škoda. Keď sme v roku 1983 začali hrať, brali sme to ako zábavu. Netušili sme, že budeme mať úspech. Bolo to pre nás veľké prekvapenie a keď nám ponúkli hneď po prvom albume nahrávať druhý, priznávam, že sme neboli na to prepravení. Viete, boli sme obyčajní hudobníci z ulice, nevyštudovali sme hudbu, a preto nás to zaskočilo. Okrem toho, Alphaville je štúdiová hudobná skupina a ja osobne nenávidím koncertovanie, som z toho nervózny, z toho kontaktu s ľuďmi. Skupina Alphaville má už za sebou tri koncerty v Budapešti, Brne a Zlíne. Ako uviedla na tlačovej konferencii Adriana Töröková z Elokoncertu, všetky koncerty boli úspešné. V Zlíne prišlo 5 tisíc ľudí, v Brne 3 tisíc ľudí, v Budapešti 2,5 tisíc ľudí. Už teraz je pražská Lucerna vypredaná, otáznikom ešte stále zostáva účasť na bratislavskom koncerte v PKO, ale verím, že aj zajtra bude vypredané. Sám Bernhard Lloyd komentoval svoje pocity z predchádzajúcich koncertov slovami : Na prvom koncerte som sa snažil potlačiť všetky pocity, lebo som chcel, aby náš prvý koncert dobre dopadol. Už na druhom koncerte som bol už uvoľnenejší a viac som sa tešil z nášho vystúpenia. Musím povedať, že napriek tomu, že vo všeobecnosti nerád koncertujem, začína sa mi to celkom páčiť. Dúfam, že zajtra bude dobrý koncert. Teším sa na Vás.