kromano školák
| Předmět: OSA a poplatky - dotaz 26/3/2013, 12:09 | |
| Rád bych se zeptal vás, kteří máte zkušenosti s pořádáním hudebně zábavných akcí, jak je to s poplatky pro OSA. Psal jsem jim email, na který nikdo nereagoval (viz níže). Budu rád za každou zkušenost, radu... předem děkuji email:Dobrý den, mám v plánu jednou za čas (cca 1-2x za 2 měsíce) pořádat řekněme "veřejné oslavy narozenin". V rámci těchto akcí, kde by byl samozřejmě vstup zdarma, bych rád pouštěl hudbu vč. videozáznamů (to znamená klipy, popř. koncerty). Chtěl bych se v této souvislosti zeptat: 1) musím v těchto případech na Ochranný svaz autorský hlásit tyto akce? 2) budu za videoprodukci něco platit? 3) je na mé osobě, kde si klipy seženu (např. youtube,...) nebo je nutné dostat se k nim jinou cestou? (jen podotknu, že zdaleka ne všechny klipy jsou zakoupitelné) 3) jestliže budu chtít v rámci některé z oslav pustit také film (myšleno celovečerní), jakým způsobem mám postupovat a kolik mě to bude stát?(nepředpokládám, že si film budu moci stáhnout z rapidshare) 4) pakliže jednu nebo všechny z těchto výše zmíněných podmínek nesplním, resp. nenahlásím vůbec nic (případně jen část), jaké to pro mě může mít následky?
Závěrem bych chtěl zmínit, že jsem fyzická osoba bez vidiny zisku z těchto zábavných akcí - jde jen o pobavení přátel a známých. Předpokládaný počet zúčastněných osob bude podle mého předpokladu mezi 30 - 100 lidmi.
Předem vám děkuji, že se mými dotazy budete zaobírat a že mne neodkážete na "všeobecné podmínky".
Hezký den, kromano | |
|
HEERY MAXI PŘISPĚVATEL
Příspěvky : 971 Věk : 103 Místo : ori space Emploi : V.I.P Loisirs : HEERY is a highly evolved human, genetically engineered by the Ori Registrace : 07. 01. 07
| Předmět: Re: OSA a poplatky - dotaz 9/5/2013, 00:14 | |
| No to by mě taky zajímalo.... | |
|
radko GIGA PŘISPĚVATEL
Příspěvky : 2196 Místo : základna na Marsu Registrace : 01. 03. 07
| Předmět: Re: OSA a poplatky - dotaz 7/5/2014, 22:35 | |
| alespoň trošku blíže článek Absurdita roku 2014 :)viz. http://ekonomika.idnes.cz/absurdita-roku-2014-seznam-pisni-osa-predem-f1n-/ekonomika.aspx?c=A140506_114048_ekonomika_spi | |
|
Sponsored content
| Předmět: Re: OSA a poplatky - dotaz | |
| |
|